سازمان ملل ماموریت تیم نظارت بر تحریم‌ها علیه طالبان را تمدید کرد؛ چین خواستار تعدیل تحریم‌ها شد

چین از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست تا برای برخی از اعضای طالبان معافیت از تحریم سفر در نظر بگیرند

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنجشنبه، ۲۳ آذر، با اکثریت آرا ماموریت تیم نظارت بر تحریم‌های ۱۹۸۸ علیه طالبان را برای یک سال دیگر تمدید کرد. این شورا اعلام کرد که خطر تروریسم و مواد مخدر از افغانستان هنوز جدی است و گروه‌های تروریستی و بازیگران غیردولتی در تجارت مواد مخدر در افغانستان سهم دارند و از آن استفاده می‌برند.

بر اساس قطعنامه جدید ۲۷۱۶ شورای امنیت سازمان ملل متحد که به اتفاق آرای گروه پنج (آمریکا، فرانسه، بریتانیا، چین و روسیه) به تصویب رسید، ۱۳۵ تن از رهبران و فرماندهان ارشد گروه طالبان تحت تحریم‌های سازمان ملل متحد قرار می‌گیرند. این تحریم‌ها از مسدودشدن دارایی‌های این افراد تا محدودیت سفر برای آنان را شامل می‌شود.

ماموریت تیم نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل علیه طالبان آخرین بار در ۱۶ دسامبر ۲۰۲۲ تمدید شده بود که بر اساس آن، این تیم هر سه ماه یک بار گزارشی از وضعیت افغانستان و عملکرد طالبان به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه می‌کرد.

لیندا توماس گرینفیلد، نماینده دائمی آمریکا در سازمان ملل متحد، با استقبال از تمدید ماموریت تیم نظارت بر تحریم‌های سازمان ملل برای ظالبان، در نشست شورای امنیت گفت که گزارش‌های تیم نظارتی برای درک تاثیر تحریم‌ها بر نهادها و افراد تحریم‌شده بسیار مهم و حیاتی است. او تصریح کرد: «این گزارش به کشورهای عضو سازمان ملل این امکان را می‌دهد که پیگیری کنند آیا طالبان به تعهداتشان در زمینه مبارزه با تروریسم، تامین حقوق بشر و زنان، دسترسی به امکانات بشردوستانه و توزیع عادلانه و مستقل کمک‌ها عمل می‌کنند یا خیر.»

با این حال، نماینده چین در سازمان ملل در حالی‌که با تمدید ماموریت تیم نظارت بر تحریم‌ها علیه طالبان موافقت کرد، خواستار تعدیل در برخی موارد آن از‌جمله ممنوعیت سفر اعضای طالبان شد.

گنگ شوانگ، معاون نماینده دائمی چین در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت این سازمان پس از رای‌گیری در مورد تمدید ماموریت تیم نظارت بر تحریم‌های ۱۹۸۸، گفت: «با توجه به شرایط کنونی، چین معتقد است که شورا باید تعدیل‌های به‌موقع تحریم‌ها را به‌منظور تسهیل تعامل عمل‌گرایانه بین جامعه جهانی و افغانستان و جلوگیری از تاثیرات منفی بر معیشت مردم افغانستان و توسعه کشور انجام دهد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او گفت جامعه جهانی باید تعامل سازنده با «مقام‌های افغانستان» داشته باشد تا به افغانستان کمک کند که از وضعیت بد بشردوستانه خارج شود، اقتصاد و معیشت و نیز حفاظت از حقوق بشر را بهبود بخشد.

نماینده چین به‌عنوان یک تعدیل در قطعنامه جدید که تحریم‌ها علیه طالبان را تمدید می‌کند، پیشنهاد کرد که شورای امنیت سازمان ملل معافیت از تحریم سفر را برای برخی از مقام‌‌های طالبان در نظر بگیرد.

گنگ شوانگ گفت: «به عنوان اولین گام، شورای امنیت باید در اسرع وقت معافیت سفر برای برخی از مقام‌های طالبان افغانستان را از سر بگیرد.» او افزود: «چین همیشه تاکید کرده است که معافیت‌های مسافرتی ابزار ضروری برای تسهیل گفت‌وگو و تعامل است و نباید آن‌ها را به‌عنوان ابزاری برای فشار در نظر گرفت.»

این نماینده کشور چین با وجود تاکید بر کاهش تحریم‌ها علیه طالبان گفت که تهدیدهای تروریستی از افغانستان همچنان جدی است. او گفت: «جامعه جهانی باید هوشیاری بالایی داشته باشد، به همبستگی و همکاری پایبند باشد، استانداردهای دوگانه را کنار بگذارد و به افغانستان کمک کند تا به‌طور موثر با انواع نیروهای تروریستی مبارزه کند و قاطعانه از تبدیل شدن افغانستان به مرکز سازمان‌های تروریستی جلوگیری شود.»

شورای امنیت سازمان ملل متحد در قطعنامه جدید گفته که تیم نظارت بر تحریم‌ها علیه طالبان قرار است سفری نیز به افغانستان داشته باشند و باید از امنیت آنان اطمینان حاصل شود.

چین از این نکته در قطعنامه استقبال کرد و گفت تعامل مستقیم و ایجاد کانال‌های ارتباطی موثر با طالبان به بهبود وضعیت در افغانستان کمک می‌کند.

گنگ شوانگ، معاون نماینده چین در سازمان ملل، گفت: «چین امیدوار است که دیدار این تیم در اسرع وقت به آرامی انجام شود.»

بیشتر از جهان